First-aid + MADE EASY

Since 1945

Fjordlandskap i Geiranger med logo: Design of Norway

OM SNØGG

Firmaet Snøgg ble grunnlagt i 1945 og merkevaren er idag en ledende innen førstehjelps-, akuttmedisinsk- og medisinsk- forbruksmateriell.

Navnet kom av eiernes ønske om å utvikle en produktidè innenfor enkel og rask sårbehandling. Produktet ble kalt «Snøgg bind» («hurtig-bind»), og derav kom firmanavnet. Bedriften etablerte seg på Mosby utenfor Kristiansand, og har gjennom årene opparbeidet seg et verdensomspennende nettverk av kunder og leverandører. Vi har både egenproduksjon og en rekke spennende importagenturer. Siden 2017 har Snøgg vært en del av Norgesplaster AS, men vi har beholdt den lokale produksjonen. Produksjon av bandasjer og plaster, lager, salg og administrasjon er flyttet til Vennesla litt lenger nord for Mosby. 

Norgesplaster AS driver lokal produksjon i konkurranse med lavkostland, det fokuseres på automatisering, effektivisering og logistikkmessige fordeler for kundene. Konkurransefortrinnet er at vi har nærhet til markedet, og kan konkurrere på korte ledetider. Vi leverer førstehjelpsutstyr og løsninger til industri, offshore, sykehus, ambulanser,

forsvaret, veterinærer og andre private aktører. Snøgg har et godt utbygd distribusjonsnett i hele landet og i store deler av Europa.

I tillegg til å utvikle egne produkter og løsninger, leverer også Snøgg varer fra en rekke andre leverandører, nasjonalt og internasjonalt. Blant viktige leverandører og samarbeidspartnere har vi Ambu A/S i Danmark, Zoll Medical Corp. i USA, Levtrade International PTY i Sør-Afrika og OpenHouse Products Ltd. i England. Sammen med disse har vi samlet over 70 års erfaring med utvikling, produksjon og salg av førstehjelps- og akuttmedisinsk utstyr. Denne ekspertisen har gjort oss i stand til å tilby topp moderne produkter som er tilpasset ulike, krevende brukergrupper. 

Som en del av Norgesplaster konsernet har Snøgg en enda større tilgang til markedets beste produkter, en økt sortimentsbredde og høy kompetanse i organisasjonen. Norgesplaser har følgende ISO sertifiseringer: 9001, 14001 og  13485. 

Snøgg’s visjon – «Vi gjør det enkelt å hjelpe», skal også gjelde på nett, både på måten produktene presenteres og selges.